Sandfilter

För att uppnå en optimal vattenrening rekommenderar vi att den totala poolvattenvolymen renas minst 4 gånger per dygn. Poolstorleken och cirkulationspumpens kapacitet avgör vilket sandfilter du ska välja. Sandfiltret fylls normalt sett med sand men vi rekommenderar alltid glasmediumet som ger dig renare och klarare vatten under längre tid och dessutom minskar vattenförbrukningen med upp till 75%.

Zodiac Sandfilter MS530 & MS650

Zodiacs väldesginade MS filter är tillverkade i glasfiberförstärkt polyester för ökad tålighet mot mekaniskt slitage, ökad driftsäkerhet och lång förväntad livslängd. Flervägsventilen sitter på den övre delen av tanken vilket underlättar placering och installation. Filterlocket är transparent för enkel visuell inspektion. Vi rekommenderar alltid fyller sandfiltret med ett glasmedium som ger dig renare och klarare vatten under längre tid.

Pahlen Sandfilter 515 & 615

Sandfilter 515 och 615 tillverkade av polyeten med 6-vägs centralventil av ABS-plast. Försett med manometer som visar när filtret behöver backspolas. Vid backspolning visar siktglaset när poolvattnet åter är klart.
 
Typ 515, Lämplig pump 0,55 kW, lämplig vattenvolym ≤ 45 m3, filterarea  0,20 m2
Typ 615, Lämplig pump 0,75 kW, lämplig vattenvolym ≤ 60 m3, filterarea 0,29 m2

Vagnerpool Azur Sandfilter 380, 480 & 580

Med 6-vägsventil. AZUR filterkärl – material polypropen, max arbetstryck 2 bar.
  • Sandfilter Azur 380 – effektivt sandfilter för pool upp till 30 kubik
  • Sandfilter Azur 480 – effektivt sandfilter för pool upp till 48 kubik
  • Sandfilter Azur 560 – effektivt sandfilter för pool upp till 55 kubik
 

Astral Sandfilter

Sandfilter Millinium Top 430 med toppventil.

AFM filtermedia 

AFM filtermedia minskar kemikalibehovet och bidrar till 30% lägre vattenförbrukning.

AFM filtermedia är gjort av krossat återvunnet glas och ersätter den traditionella filtersanden. AFM klumpar inte ihop sig till skillnad från sand, och filtret behöver därför inte backspolas lika ofta. Detta leder till en lägre vattenförbrukning för dig som poolägare, med AFM förbrukas upp till 30% mindre vatten vid backspolning jämfört med vanlig filtersand.
AFM filtermedia är också bioresistent och självsteriliserande, vilket gör att det inte kan bildas någon bakteriell biofilm i sandfiltret, något som händer med traditionell filtersand efter ca 6-12 månader. På grund av detta behöver inte AFM bytas ut lika ofta som sand, utan den byts först efter ca 20 år, jämfört med sand som bör bytas efter 2-5 år beroende på hur mycket poolen används.
På 20 år behöver ett poolfilter alltså ny sand mellan 4-10 gånger, men med AFM i filtret slipper du tänka på den saken och sparar en hel del pengar i längden. AFM renar dessutom partiklar ner till 1μ (0,001 mm), medan filtersand klarar partiklar ner till 25μ (0,025 mm). De självsteriliserande egenskaperna i kombination med AFMs förmåga att fånga upp även dessa oerhört små partiklar minskar även kemikaliebehovet i poolen, vilket i sin tur sparar både pengar och miljö.
Vi på Pahlén rekommenderar starkt AFM framför traditionell filtersand oavsett storlek på din poolanläggning.

AFM filtermedia kan används i ditt nuvarande filter, du behöver bara byta ut din traditionella filtersand och njuta av fördelarna med AFM.

varumärken

Kontakta oss!